Is barbecue meeverzekerd op inboedelverzekering?
Barbecueën wordt een steeds serieuzere zaak en barbecues worden steeds groter en completer. Dat maakt ze helaas ook een gewild doelwit van dieven. Het is daarom verstandig om uw dure barbecue goed te beveiligen. Zeker omdat de barbecue als hij in de tuin staat niet valt onder de dekking van de inboedelverzekering. Dat heeft klachteninstituut Kifid bevestigd in een uitspraak.
Hoe ontstond de schade?
Bij een consument zijn twee prijzige barbecues uit de tuin gestolen. Hij meende dat de barbecues onder zijn inboedelverzekering bij Aegon vielen. In de polisvoorwaarden staat namelijk dat diefstal van tuinmeubelen in de tuin of op het balkon gedekt is.
Barbecue is geen tuinmeubel
Aegon keerde de schade niet uit omdat een barbecue geen tuinmeubel is. Daarop stapte de verzekerde naar het Kifid om de schade van bijna 3.000 euro toch uitgekeerd te krijgen. Kifid geeft echter Aegon gelijk. Kifid beroept zich daarbij onder meer op de definitie van het woord tuinmeubel in de Van Dale: meu·bel (het; o; meervoud: meubelen, meubels) 1 stuk huisraad: tafel, stoel, kast enz.
Wat kunt u doen om uw barbecue te beschermen?
Zoals met al uw bezittingen is het natuurlijk verstandig uw barbecue goed te beveiligen. Dat kan het beste door hem na gebruik weer in uw schuur terug te zetten. Dat is veilig en betekent bovendien dat uw barbecue wel verzekerd is op de inboedelverzekering.